Filipiinidel ehitatakse ülerahvastatuse tõttu uusi vanglaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quezon City vangla Filipiinidel.
Quezon City vangla Filipiinidel. Foto: NOEL CELIS/AFP/Scanpix

Filipiinide valitsus hakkab ebainimlike ja vastuvõetamatute tingimuste tõttu ülerahvastatud kinnipidamisasutustes ehitama uusi vanglaid, sõnasid täna ametnikud.

AFP fotod Quezon City vanglast olid ametnike sõnul silmiavavad ning andsid tõuke uue kinnipidamisasutuse ehitamiseks, sõnas aselinnapea Joy Belmonte.

Manila pealinnaregioonis asuva Quezon City ametnikud on allkirjastanud kokkuleppe, mille järgi annetatakse Filipiinide valitsusele territoorium uue vangla ehituseks. Uus vangla hakkab asendama kuuekümne aasta eest ehitatud asutust, mis mahutab ametlikult 800 vangi, kuid kus hetkel hoitakse umbes 4000 inimest.

Foto: NOEL CELIS/AFP

AFP fotodel magavad vangid kordamööda korvpalliväljakul ning treppidel, kohati üksteise otsas.

Juulis esimest korda vanglat külastanud aselinnapea sõnul on tegemist inimõigusrikkumisega.

Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch (HRW) kritiseeris tingimusi vanglas eelmisel nädalal.

Siseminister Ismael Sueno sõnul kavatsetakse rahastada uute vanglate ehitamist. 80 protsenti kõigist uutest kinnipeetavatest on vahistatud uue presidendi Rodrigo Duterte narkosõja raames.

Alates maikuus toimunud valimistest on Filipiinidel kurjategijate vastases võitluses hukkunud 889 inimest. Politsei on seoses uimastikuritegudega vahistanud üle 5000 inimese.

Uus vangla, mis valmib plaanide järgi 2019. aastal, mahutab kuni 6000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles