ÜRO: Aleppos pole neli päeva olnud kraanivett

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TASS/Scanpix

Süürias Aleppos pole viimase nelja päeva jooksul olnud kraanivett, teatas täna ÜRO, kirjeldades olukorda linnas kui katastroofi.

ÜRO lasteagentuuri (UNICEF) sõnul on viimastel nädalatel linnas puhkenud võitluses purustusi saanud elektrivõrk, mida vajatakse vee linnas ringipumpamiseks.

«Lapsed ja perekonnad Aleppos seisavad silmitsi katastroofilise olukorraga,» ütles UNICEFi esindaja Süürias Hanaa Singer.

«Elektrikatkestused tulevad kuumalaine ajal, mis seavad lapsed vees levivate haiguste ohtu,» lausus Singer. «Puhta vee voolama saamisega ei kannata oodata lahingute lõpuni. Laste elud on tõsises ohus,» lisas ta.

Aleppos on õhutemperatuur tõusnud 40 kraadini Celsiuse järgi.

UNICEFi andmeil tabasid 31. juulil korraldatud rünnakud elektrijaama, mille jõul töötasid linna ida- ja lääneosa kraaniveega varustavad veepumbad.

Võimud rajasid pumpade tarbeks teise vooluvõrk 4. augustiks, mis purunes vähem kui 24 tunni hiljem rünnakus.

ÜRO väitel on piiramisrõngas olevas linnas lõksus umbes kaks miljonit inimest ning maailmaorganisatsioon nõuab erakorralist humanitaarpausi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles