Rootsi kirik hakkab droonide abil viima Iraaki Islamiriigi territooriumile piibleid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: SCANPIX

Rootsi kirik teatas, et plaanib kasutada droone, mille abil saab viia Iraaki Islamiriigi kontrolli all olevale territooriumile tuhandeid väikseid elektroonilisi piibleid, et nende abil edastada kristlikku rahu ja armastuse sõnumit.

Põhja-Rootsis Uppsalas tegutsev Livets Ord (Elusõna) kirik kavatseb lennutada drooni džihadistide kontrollitavates piirkondades võrdlemisi kõrgel, edastab The Independent.

Kiriku teatel on piiblid sama väikesed kui ravimikarbid ja ei vaja elektrit, vaid töötavad ilma selleta.

Livets Ordi on süüdistatud provokatsioonis, kuid tegemist ei olevat sellega, vaid armastus- ja rahusõnumi edastamisega.

«Meie eesmärgiks on viia lootuse ja armastuse sõnum aladele, kus inimesed elavad lootusetuses ja kus inimõigusi rikutakse. Meie projekt käivitub paari nädala pärast ja loodame Iraagis alla kukutada tuhandeid piibleid. Jumala arm ei ole kadunud, tahame seda jagada võimalikult paljudega,» teatas kiriku esindaja.

Kirik ei täpsustanud, kuidas piiblite jagamine droonide abil toimuma hakkab, kuid esindajate arvates saab seda teha ohtlikel aladel sobival kõrgusel lennates.

1980. aastal asutatud Livets Ordi on Rootsis mitmel korral süüdistatud, et tegemist on äärmussektiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles