Kas Trump soovitas Clinton presidendiks saades maha lasta? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump sõnas eile, et ainuke viis peatada Hillary Clintonit presidendiks saades konstitutsiooni teist täiendust muutmast, oleks ta maha lasta, vahendab The Independent.

«Hillary tahab hüljata, põhimõtteliselt hüljata, teise konstitutsioonitäienduse,» sõnas Trump, vihjates konstitutsiooni punktile, mis relvaaktivistide kohaselt annab neile õiguse tulirelvasid kanda.

«Kui ta saab enda kohtunikke valida, pole midagi teha. Kuigi ehk teise konstitutsioonipunkti alusel oleks,» lisas Trump.

Trump tegi selle kommentaari valimiskampaania kohtumise ajal Delaware`i osariigis Wilmingtonis. Kommentaatorid on vihjanud väljaütlemisele kui järjekordsele näitele New Yorgi rikkuri imelikust kõnekasutusest ning Trumpi valmidusest minna kaugemale normiks peetavast valimiskampaania etiketist.

Trumpi toetajad on asunud kandidaati kaitsma, väites, et ta rääkis lihtsalt relvaõiguslaste eelistusest valida teda Clintoni asemel, kuid luureteenistus sõnas, et on ärihiiu kommentaaridest teadlik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles