Moskva kaalub Krimmi elanikele ELi viisapiirangute vastumeetmeid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa võib vastuseks Euroopa Liidu viisapiirangutele rakendada Krimmi elanikele sarnastes valdkondades vastumeetmeid, ütles Vene välisministeeriumi ametnik Andrei Kelin täna.

«Piisab sellest, kui meenutada Krimmi elanikele kehtestatud Euroopa Liidu viisakeeldu, mis on ilmselge inimõiguste rikkumine. Ja me ei saa jätta seda vastuseta,» ütles Kelin, Vene välisametkonna Euroopa koostöö osakonna direktor.

«Kui ELi poliitikas ilmneb mingi jäikus nendes asjades, peab meeles pidama, et meil on alati võimalus rakendada sarnastes valdkondades vastumeetmeid. Selles, mis puudutab näiteks inimeste tagasivõtmist,» rõhutas diplomaat.

Tema sõnutsi rikub sanktsioonide poliitika Krimmi suhtes tervet hulka rahvusvahelise õiguse sätteid.

«See on inimeste kollektiivne karistamine ja diskrimineerimine - kõik see on vastuolus Euroopa inimõiguste konventsiooniga ja inimese põhiõigustega,» ütles Kelin.

ELi riigid keelduvad Venemaal asuvates saatkondades ja viisakeskustes 2014. aasta märtsist alates Vene kodakondsusega Krimmi elanikele ükskõik milliseid Euroopa viisasid andmast, sh Schengeni omasid. Tänavu juunis pikendas EL Krimmi-vastaseid sanktsioone veel aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles