Prantsuse preestri tapmisega seoses vahistati teine isik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaja hoidmas Isa Jacques Hameli pilti.
Leinaja hoidmas Isa Jacques Hameli pilti. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsusmaal vahistati seoses preestri tapmisega 21-aastane mees, teatasid kohtuallikad täna.

Üleeile Toulouse`i piirkonnas arreteeritud noormees on juba teine isik, kes seoses 85-aastase Jacques Hameli tapmisega vahi alla on võetud.

Politseiallikate sõnul oli ta ühenduses vaimuliku tapjate Abdel Malik Petitjeani ja Abel Kermichega, kes olid vandunud truudust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS).

Mõlemad mehed lasti Normandia kirikus toimunud pantvangidraama käigus politsei poolt maha.

Rünnak leidis aset vähem kui kaks nädalat pärast veokirünnakut Nice'is, milles hukkus 85 ja sai viga üle 300 inimese. Petitjeani nõbu jäeti eelvangistusse terrorismiga seotud kuritegeliku ühenduse süüdistuse alusel.

Mees oli prokuratuuri sõnul täiesti teadlik oma nõo vägivaldsest sammust, isegi kui ta ei teadnud selle plaanitavat kohta ega aega.

Kermiche ja Petitjean suhtlesid krüpteeritud rakenduse Telegram vahendusel. Uurijad on küsitlenud mitut inimest seoses tapjate kokkupuudetega džihadiste värbavate organisatsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles