Galerii: Putini ja Erdoğani meeleolukas kohtumine (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Vene meedia ülistas täna Putini ja Erdoğani kohtumist, toonitades kahe riigi vahelist taasavastatud sõprust ja nimetas seda uue ajastu alguseks, räägivad riigipeade ilmed teist juttu.

«Venemaa ja Türgi on kõik probleemid unustanud,» kirjutas ärileht Vedomosti.

Kommersant kirjutas esiküljel, et Putin ja Erdoğan kuulasid ja taastasid suhted.

Vene meedia teatel oli Erdoğan sunnitud Putinilt lepitust paluma ning Vene presidendi kehakeel oli karm. «Vene president kuulas Erdoğani tähelepanelikult, ent ei reageerinud nähtavalt tema sõnadele,» kirjutas Kommersant. Seda on ka juuresolevatelt piltidelt näha.

«Türgi president üritas naeratada, ent tema närvilisust oli märgata. Putin seevastu suutis säilitada külma närvi,» lisas leht.

Izvestija sõnul oli selgelt näha, kes oli süüdi, ja võimalik tunnetada süü omaksvõttu.

«Erdoğan nimetas vähemalt viis korda Putinit heaks sõbraks ja austatud presidendiks ning tänas teda võimaluse eest temaga kohtuda,» kirjutas Izvestija.

Kommersandi teatel jõudsid riigijuhid kokkuleppele vahejuhtumite ärahoidmises Türgi ja Süüria õhuruumis ning ettepanekutes võtta Türgi-Süüria piir kontrolli alla.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles