Endine ametnik: Trumpi käitumist tuleb uurida (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: AP/Scanpix

Endine kõrge USA salateenistuse agent ütles, et Donald Trumpi kommentaare Hillary Clintoni aadressil võib näha varjatud ähvardustena, vahendab Time.

Ametniku sõnul peab salateenistus Trumpi kampaaniameeskonnaga kontakteeruma ja uurima, kas mõistetakse sellise retoorika võimalikke tagajärgi. Lisaks lausus ta, et Donald Trump on piirile väga lähedal.

«Ta ei vii seda ähvardust ise täide, aga ta ei mõista, et ta võib teisi inimesi oma sõnavõttudega innustada,» lausus endine ametnik.

Ta oli ka kindel, et salateenistus võtab midagi ette ja ei jäta intsidenti tähelepanuta, sest tegu on riigiteenistuja ähvardamisega. Samuti lausus ametnik: «Kui seda oleks öelnud tavaline inimene tänavalt, siis vesteldaks temaga.»

Vabariiklaste presidendikandidaat Trump sõnas eile, et ainuke viis peatada Hillary Clintonit presidendiks saades konstitutsiooni teist täiendust muutmast, oleks ta maha lasta. Trumpi eilne kommentaar on järjekordseks näiteks sellest, kuidas presidendikandidaat on valmis hea maitse piiri ületama.

Konstitutsiooni teine täiendus reguleerib õigust relva kanda. USAs on tulistamised jätkuvalt probleemiks ja osa rahvast nõuab relvaseaduste muutmist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles