Eurostari brittidest töötajad streigivad augustis nädal aega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurostari rong
Eurostari rong Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritanniat ja Prantsusmaad ühendavat raudteetunnelit haldava ettevõtte Eurostar brittidest töötajad streigivad augustis kokku seitse päeva, kaasa arvatud riigipühadel, teatas ametiühing täna.

Reedel alustab streiki 55 Raudtee-, meresõidu ja transporditöötajate ühingu (RMT) liiget.

Streike toimub augustis kokku kaks. Esimene leiab aset 12.-15. augustini, teine kestab 27.-29. augustini. Viimases ajavahemikus on Suurbritannias riigipüha.

Eurostari hinnangul võib igal streigipäeval esineda kuni kaks edasi-tagasi sõitva rongi väljumise tühistamist. See tähendab, et tühistada võidakse kuni neli väljumist, ütles firma esindaja.

Streigipäevadel toimuva rongiliikluse ajagraafikut pisut muudeti ning broneeringu teinud inimesi teavitatakse muudatustest, lisas ettevõte.

RMT väitel keeldub Eurostar täitmast 2008. aastal sõlmitud lepet, millega muudeti vahetuspõhise ja öötöö korda, et tagada töötajatele parem tasakaal töö ja eraelu vahel.

Ametiühingu teatel ei soovi nad streiki alustada ja inimestele ebamugavust põhjustada ning on kokkuleppe tegemiseks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles