Brüsselisse teel olnud kahele lennukile tehti pommiähvardus

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Le Soir

Belgia pealinna Brüsselisse teel olnud kahele reisilennukile tehti kolmapäeva õhtul pommiähvardus, teatasid võimuesindajad.

Zaventemi lennuvälja valmisolekuplaan käivitati kell 19.00 kohaliku aja järgi ja tühistati paar tundi hiljem, kui ähvardused alusetuks osutusid. Lennufirma eestkõneleja Cathrine Sandegren ei täpsustanud, mil viisil ähvardus edastati.

Mõlemad lennukid maandusid turvaliselt Brüsseli lennujaamas ja kõik reisijad on lennukist väljunud, kirjutas Le Soir hiljem.

Punane Rist teatas, et valmisolekuplaan Brüsseli lennujaamas tühistati pärast seda, kui lennukid olid ohutult maandunud ning reisijad evakueeritud.

«Õhtul ilmnes oht seoses kahe SAS lennuga,» kommenteeris lennufirma SAS kõneisik. «Üks lennuk tuli Oslost ning teine Stockholmist,» täpsustas ta ning lisas, et lennukid maandusid intsidentideta ja reisijad on väljaspool ohtu.

Ühes lennukis olnud Belgia ajakirjaniku Bart Raesi sõnul palus piloot reisijatel pärast lennuki maandumist istuma jääda, mis viitas pommiähvardusele.

Ohule reageeriti väga tõsiselt ning kasutusele võeti valmisolekuplaan.

Belgia siseministri Jan Jamboni sõnul polnud paanikaks põhjust, vahendas Belgia meedia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles