USA kindrali andmetel on kahe aastaga hukkunud 45 000 ISISe džihadisti (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria väed Aleppos
Süüria väed Aleppos Foto: Reuters/ScanPix

Iraagis ja Süürias on kahe aasta jooksul saanud USA juhitavas operatsioonis ISISe vastu surma umbes 45 000 džihadisti, teatas koalitsiooni kampaaniakomandör USA kindralleitnant Sean MacFarland eile.

«Meie hinnangul oleme viimase 11 kuu jooksul tapnud umbes 25 000 vastase võitlejat. Kui lisada sellele need 20 000, kes on hinnanguliselt varem surma saanud, tähendab see 45 000 vaenlase eemaldamist lahinguväljalt,» sõnas MacFarland.

Operatsiooni on teravalt kritiseeritud väheste edusammude tõttu, kuid kindrali hinnangul on viimase aasta jooksul nähtud märkimisväärseid arenguid ja pall on nüüd kindlalt USA juhitud liitlaste valduses.

«Praegu mõtleme rohkem selle peale, mida vaenlasega teha, kui seda, mida vaenlane võib meile teha,» ütles MacFarland.

Kindrali info kohaselt on asjatundjad veendumusel, et ISISe nõndanimetatud kalifaat variseb peagi kokku, kuid terroriorganisatsioon jätkab veel pikka aega rünnakute korraldamist kõikjal maailmas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles