Austraalia süüdistab asüülitaotlejaid seksuaalse ärakasutamise kohta valetamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud ühel pool aeda ja ajakirjanikud nendega läbi aia rääkimas
Põgenikud ühel pool aeda ja ajakirjanikud nendega läbi aia rääkimas Foto: AP/ Scanpix

Austraalia valitsuse väitel valetavad Vaikse ookeani saartel olevad asüülitaotlejad seksuaalse ärakasutamise kohta, vahendab Reuters.

Austraalia Guardianile lekitatud dokumentide kohaselt on Nauru saarel kahe aasta jooksul toimunud rohkem kui 2000 juhtumit, kaasa arvatud seksuaalne väärkohtlemine, vägivald ja enesetapukatsed. Rohkem kui poolde neist olid segatud lapsed.

Immigratsiooniminister Peter Duttoni sõnul aga valetavad asüülitaotlejad seksuaalvägivalla kohta nende advokaatide julgustusel, et neile tagataks ligipääs riiki.

«Mind on teavitatud juhtumitest, kus seksuaalvägivalla kohta on valetatud. Lõppude lõpuks on inimesed maksnud inimkaubitsejatele raha, et Austraaliasse pääseda. Nad on selle nimel kõigeks valmis,» arvab Dutton.

Austraalia immigratsioonipoliitika näeb ette, et kõik asüülitaotlejad, kes üritavad paatidega riiki pääseda, saadetakse laagritesse Nauru ja Manuse saartel. Naurul on hetkel umbes 500 asüülitaotlejat. Neile öeldakse, et nad ei hakka kunagi Austraalias elama. 

Karmid elutingimused ja teated pidevast laste seksuaalsest väärkohtlemisest on vallandanud Austraalia suhtes tugeva kriitikalaine. Austraalia aga on kinnitanud, et ei kavatse oma immigratsioonipoliitikat muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles