Egiptlased ründavad ministeeriumi ja ringhäälingu hooneid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Kairos - õhtune liikumiskeeld ei hoia meeleavaldajaid tagasi.
Rahutused Kairos - õhtune liikumiskeeld ei hoia meeleavaldajaid tagasi. Foto: SCANPIX

Kuigi Egiptuses on kehtestatud liikumiskeeld, on vihased rahvahulgad tänavatel ning ründavad muuhulgas välisministeeriumit ja ringhäälingu maja.

Politseiautosid ründavat rahvast tõrjutakse tagasi veekahurite ja pisargaasiga, teatab BBC News.

Kairos on valitsusvastaste meeleavaldajate rünnakute alla sattunud võtmetähtsusega hooned, võimuerakonna NDP maja süüdati.

President Hosni Mubarak, kes seisab esimest korda oma 31 aasta pikkuse valitsemisaja jooksul nii kriitilise olukorraga silmitsi, saatis Kairos meeleavaldajate vastu sõjaväe. President lubas ka avaliku sõnavõtuga esineda, kuid pole veel seda teinud.

«Kuni president rahva poole ei pöördu, laseb iga mööduv minut teda nõrgemana paista ja veenab inimesi selles, et ta on asjade üle kontrolli kaotamas,» kommenteeris olukorda BBC julgeolekualane korrespondent Frank Gardner.

Üle riigi on tänavatele tulnud kümned tuhanded protesteerijad. Kuigi president kehtestas ööseks homse hommikuni jõus oleva liikumiskeelu, näitab telepilt siiski, et tänavatel liigub palju rahvast.

BBC korrespondentide sõnul väldib sõjavägi ärritunud meeleavaldajatega vastuollu minemist.

Interneti- ja telefoniühendus on tugevalt häiritud. Mobiiliteenust pakkuv Vodafone teatas, et võimude käsul peavad kõik Egiptuse mobiilioperaatorid teatud piirkondades teenused peatama.

Siinai poolsaarel ründavad beduiinid politseijaoskondi, samuti on kohalikud võtnud relvastatud valve alla Gaza sektoris asuvasse Rafah’ linna viiva tee. Gaza sektoris on mitmeid politseinikke pantvangi võetud.

Teisipäeval alanud ning töötusest, korruptsioonist ja hinnatõusust ajendatud rahutustes on hukkunud vähemalt kaheksa inimest, sajad egiptlased on viga saanud ja vahistatuid on tuhande inimese ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles