Välisministeerium manitseb Egiptuses viibijaid ettevaatlikkusele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja põletab Kairos president Hosni Mubaraki pilti.
Meeleavaldaja põletab Kairos president Hosni Mubaraki pilti. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paeti sõnul on olukord Egiptuses väga murettekitav, kuna meeleavaldajate ja julgeolekujõudude kokkupõrgetes on hukkunuid.

«Eesti välisministeerium jälgib olukorda Egiptuses, pidades silmas ka seal viibivaid Eesti elanikke. Lisaprobleeme tekitab Egiptuse võimude otsus paljudes piirkondades katkestada interneti- ja mobiiltelefoniühendus. Seega võib olla raskusi Egiptuses viibivate Eesti elanikega kontakti saamisega,» rääkis Paet.

Välisministri sõnul tuleb Egiptuses viibides olla ettevaatlik ning vältida suuremaid linnu, eeskätt Kairot, Aleksandriat ja Suessi, aga ka teisi, kus on võimalikud meeleavaldused.

Egiptuse president kehtestas nimetatud linnades liikumiskeelu, mis kestab täna hommikul kella seitsmeni.

Mitmel pool Egiptuses, eeskätt pealinnas Kairos ja teistes suuremates linnades, on toimunud mitmeid poliitilisi demonstratsioone ja rahutusi. Ministeerium soovitab kindlasti vältida kõiki rahvakogunemisi ja meeleavaldusi ja püsida nende ajal oma peatuspaigas.

Välisministeeriumi andmeil viibib Egiptuse kuurortlinnades hetkel ligikaudu 860 turisti Eestist. Olukord Egiptuse turismikuurortides on rahulik. Välisministeerium jälgib olukorda ning annab vajadusel operatiivselt nõuandeid reisijatele. Ööpäevaringselt on võimalik saada konsulaarabi telefonil +372 53 01 9999.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles