Laaneots peab viimaseid sündmusi Krimmis Venemaa provokatsiooniks (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots.
Ants Laaneots. Foto: Kristjan Teedema

Kahe Ukraina diversioonirühma väidetav sissetung Krimmi poolsaarele on erukindral Ants Laaneotsa sõnul rohkem kui kummaline ning tema arvates on see selge Venemaa provokatsioon.

«Miks pidid Ukraina eriteenistused saatma just nüüd diversandid Krimmi, kusjuures pealegi kõige enam valvatavamas ja kaitstavamas kohas ehk siis poolsaare kitsusel, mis on täna täis Vene piirivalvureid ja sõjaväelasi? Samal ajal ju sõjategevus toimub Ida-Ukrainas,» rääkis erukindral «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERRi uudisteportaal.

Laaneotsa sõnul kasutab Venemaa hoopis ära olukorda, et kogu maailma tähelepanu on Ukrainast eemal.

«Väga tõenäoline on, et ta kasutab selle ära sõja eskaleerimiseks Ukrainas, sest alates kevadest on järjekindlalt intensiivistunud tulevahetus separatistide ja Vene vägede poolt Ukraina üksustega Ida-Ukrainas,» arutles Laaneots.

«Kui me vaatame praegu, mis toimub Krimmi-Ukraina administratiivpiiril, siis Venemaa on väga selgelt viimastel päevadel aktiviseerinud õhuluuret, on koondanud vägesid siis vastu Ukraina maismaapiiri ja samamoodi tegelikult viimaste nädalate jooksul on olulisel määral ka jällegi tarnitud Ida-Ukrainasse relvastust, laskemoona,» märkis omakorda riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL).

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles