Kanadas lasti maha Islamiriigile truudust vandunud mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe lipp
ISISe lipp Foto: SIPA/Scanpix

Kanadas lasti taksos maha sunniitlikule äärmusrühmitusele Islamiriik (IS) truudust vandunud mees, kes jõudis enne seda õhkida omavalmistatud lõhkeseadeldise, teatas politsei.

Kanada politsei sai vihje 24-aastase Aaron Driveri kohta USA Föderaalselt Juurdlusbüroolt.

Politseiülema Mike Cabana sõnul saadi USA kolleegidelt informatsiooni nõndanimetatud märtrivideo kohta, mille oli teinud meile tundmatu isik, kuid kes oli ilmselgelt valmistumas rünnakuks omavalmistatud lõhkeseadeldisega.

Saadud informatsiooni põhjal järeldas politsei, et rünnak on tõenäoline lähima 72 tunni jooksul ja see leiab aset mõnes suurlinnakeskuses. Politsei ja terrorismivastase üksuse asjatundjad tuvastasid seejärel kiiresti videos kõnelenud mehe.

Driver peatati Strathroy linnas, mis jääb Torontost umbes 220 kilomeetrit edelasse ja kus mees elas koos õega. Korrakaitsjate saabudes istus mees parajasti taksosse, mis oli äsja saabunud. Politseinikke nähes jõudis Driver tagaistmel õhkida oma lõhkeseadeldise. Plahvatuses sai haavata taksojuht ja politseinikud lasid seepeale terroristi maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles