USA kutsus Venemaad ja Ukrainat vaoshoitusele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur.
Ukraina sõdur. Foto: Stringer/Sputnik

USA väljendas neljapäeval sügavat muret seoses pingete kasvamisega Krimmi poolsaarel ning kutsus Venemaad ja Ukrainat üles vaoshoitusele.

«Me oleme äärmiselt mures seoses pingete kasvamisega niiöelda administratiivpiiril Ukraina ja Krimmi vahel,» ütles USA välisministeeriumi eestkõneleja Elizabeth Trudeau.

«Meie seisukoht selles osas on väga selge ja hästi teada - Krimm on osa Ukrainast. Me kutsume üles vältima igasugust tegevust, mis viiks olukorra edasisele pingestumisele,» lisas Trudeau.

Venemaa on viimastel päevadel süüdistanud Ukrainat diversantide saatmises Krimmi ning kolmapäeval teatas Vene president Vladimir Putin, et ei näe mõtet osaleda niinimetatud Normandia formaadi kohtumisel.

Venemaa agressiivsed sammud on vaatlejates tekitanud hirmu, et Moskva võib olümpiamängude varjus kavandada Ukraina vastu uut rünnakut.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles