Pildid ja video:Tais on kahel päeval toimunud mitu pommiplahvatust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai võimude teatel leidis täna hommikul Hua Hinis aset kaks plahvatust, milles hukkus vähemalt üks ja sai vigastada mitu inimest.

Lisaks leidsid pommiplahvatused aset Surat Thanis ja Trangis, kus senistel andmetel hukkus samuti vähemalt üks inimene, edastab Yle.

Alates eilsest, mil toimusid esimesed plahvatused Hua Hinis, on rünnakutes elu kaotanud neli inimest.

Neljapäeval toimus Hua Hinis pooletunnise vahega kaks plahvatust turistide seas populaarsel tänaval, kus on baare ja restorane. Lisaks kohalikele sai vigastyada mitu välismaalast. 

Täna varahommikul jätkusid Tai turismikohtades pommiplahvatused. Lõuna-Tais plahvatas pomm Surat Thanis, kust laevadega saab sõita lõunapoole jäävatele saartele. Arvatakse, et see plahvatus on seotud nii eilsete kui tänaste Hua Hini plahvatustega.

Väljaande Phuket Gazette teatel leidis plahvatus aset ka Trangis, kus hukkus vähemalt üks ja sai haavata kaheksa inimest.

Pommiplahvatus toimus samuti Phuketi populaarselt Pationg Beachil, kus üks inimene sai haavata. Esimesele plahvatusele järgnes teine, natuke nõrgem plahvatus, kuid selle tõttu ei kaotanud mitte keegi elu ega saanud vigastada.

Phuketi kuberner kuulutas piirkonnas välja eriolukorra, selle tõttu on suurendati kontrolli maakonna piiridel ja Phuketi rahvusvahelises lennujaamas.

Politsei teatel on Tais viimase ööpäeva jooksul toimunud vähemalt kümnes paigas pommipalhvatused.

Tai sõjalise hunta teatel üritatakse plahvatustega tekitada riigis segadust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles