Tai kuurortide pommiplahvatustes on hukkunud neli inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatuses viga saanud meest tohterdavad Tai parameedikud.
Pommiplahvatuses viga saanud meest tohterdavad Tai parameedikud. Foto: STRINGER/REUTERS

Tais on toimunud viimase 24 tunni jooksul vähemalt 11 plahvatust. Politsei andmeil ei ole vähemalt nelja inimese elu nõudnud pommiplahvatused riigi kesk- ja lõunaosas seotud terrorismiga.

Viimase 24 tunni jooksul on viies provintsis plahvatanud vähemalt 11 pommi. Lisaks neljale hukkunule on plahvatustes vigastada saanud 35 inimest, kelle seas on ka 10 välismaalasest turisti. Samuti on väljastatud turistide nimekiri, kes on vanuses 16 kuni 48.

Politsei on arreteerinud ka mitmed kahtlusaluseid. «See ei ole terrorirünnak. See on vaid kohalik sabotaaž teatud piirkondades ja provintsides,» ütles politsei pressiesindaja Piyapan Pingmuang.

Tai politsei kõrge ametnik kolonel Krisana Patanacharoen pidas liiga varaseks öelda, kes rünnakud korraldas, kuid avaldas samuti veendumust, et need ei olnud seotud terrorismiga.

Tai peaminister Prayut Chan-o-cha on kutsunud rahvast rahulikuks jääma ja käskinud julgeolekutöötajatel linnades ning turistide seas populaarsetes piirkondades valvsust tõstma.

Pommiplahvatuste piirkondadest vähemalt viis on turistide meelispaigad Hua Hin, Phuket, Phang Nga, Surat Thani ja Trang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles