Ronald Reagani tütar mõistis hukka Trumpi seisukoha, et Clinton tuleb «kõrvaldada»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA endise presidendi Ronald Reagani tütar Patti Davis mõistis hukka vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi relvade teemalise seisukoha ja Hillary Clintoni ründamise.

David edastas Facebookis Trumpile avaliku kirja, milles ta teatas, et Trumpil ei ole õigus oma rivaali, demokraadist landidaati Hillary Clintonit solvata ega ähvardada.

Kriitikute teatel vihjas Trump sel kolmapäeval toimunud valimissündmusel Põhja-Carolinas, et Clinton tuleks «kõrvaldada».

Donald Trumpi arvates oleks ainus viis peatada Hillary Clinton, kui see naine presidendiks saab ja hakkab konstitutsiooni teist täiendust muutma, ta mahalaskmisega.

Trumpi arvates tahab Clinton loobuda põhiseaduse teisest täiendusest, mis käsitleb tulirelvade kandmise õigust. 

Trumpi kampaaniameeskond teatas kohe pärast kõne, et tegemist ei olnud Clintonile suunatud ähvardusega, vaid sellega, et relvaomanikud eelistavad teda Clintonile. 

Sotsiaalmeedias aga lahvatas kohe tekstitulv, et Trump ähvardas Clintonit salamõrvaga.

Davise sõnul meeldib Trumpile end võrrelda Reaganiga ja see võis olla üheks põhjuseks, miks ta viis jutu relvadele ja tapmisele.

«Minu isa oli mees, keda tulistas filmist mõrvaks inspiratsiooni saanud isik ja kes arvas, et saab selle intsidendiga kuulsaks ja filmidiiva hallab talle tähelepanu pöörama. Trump sinu relvakommentaar oli kuulda kogu maailmas,» teatas Ronald Reagani tütar.

John Hinckley Jr tulistas Reaganit 1981. Aasta märtsis, kui president oli ametis olnud vaid paar kuud. Hinckley oli sissevõetud Jodie Fosterist ja arvas, et Reagani tappes armub näitlejanna temasse. USA võimud vabastasid Hinckley hiljuti psühhiaatriahaiglast ja ta elab koos oma emaga.

Davie arvates ületas Trump Clintoni ähvardamsiega piiri.

«Kõik teavad, et sa kasutad vägivaldseid sõnu, seda kuulsid ka sinu toetajad, kes rõõmsalt kaasa karjusid, et Clintonist tuleb vabaneda. Seda kuuslid ka võimalik mõrvar, kes elab oma süngetes fantaasiates ja tahab jätta endast maailma jälje, otsides vaid inspiratsiooni, mida sina talle nüüd andsid,» teatas ekspresidendi tütar.

Davis lõpetas, et Trump peaks saama aru, kuidas sõnad mõjuvad.

«Jah, härra Trump, sõnad on tähtsad. Sa tead seda ja see teeb sinu arvamuse hullemaks,» nentis ameeriklanna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles