Süüriasse reisinud briti tüdruk sai ilmselt õhulöögis surma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gatwicki lennujaama turvakaamera salvestus, mis näitab kolme tüdrukut, kes liitusid ISISega. Kadiza Sultana on pildil vasakpoolne.
Gatwicki lennujaama turvakaamera salvestus, mis näitab kolme tüdrukut, kes liitusid ISISega. Kadiza Sultana on pildil vasakpoolne. Foto: Metropolitan Police/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Äärmusrühmitusega Islamiriik (ISIS) 2015. aastal liitunud kolmest Londoni koolitüdrukust üks sai Süürias õhulöögis ilmselt surma, ütles ühe tüdruku advokaat täna.

Kadiza Sultana perekonnale öeldi, et ta hukkus mitme nädala eest õhulöögis ISISe de facto pealinnale Raqqale, lausus advokaat Tasnime Akunjee.

Tüdruku hukkumine pole ametlikku kinnitust saanud.

Sultana oli 16-aastane, kui ta reisis koos Shamima Begumi ja Amira Abasiga 2015. aasta veebruaris Süüriasse. Viimased kaks olid tollal 15-aastased.

Sultana perekond ütles telekanalile ITV News, et neiu soovis koju tulla. «Mõnes mõttes ootasime seda (Sultana hukkumist). Vähemalt nüüd teame, et ta on paremas kohas,» ütles tema õde Hamila Khanom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles