Linnapea keelas Cannes'i randades burkiinid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosleminaistele mõeldud ujumisriietus burkiini.
Mosleminaistele mõeldud ujumisriietus burkiini. Foto: ANOEK DE GROOT/AFP

Linnapea David Lisnard ütles, et suplusriided peavad austama «head tava ja sekulaarsust». Prantsuse Riviera, mis on kuulus oma iga-aastase filmifestivali poolest on seega nüüd burkiini vaba tsoon.

Lisnard allkirjastas reegli, millega on «randadesse ning ujumiseks juurdepääs keelatud inimestel, kes ei kanna suplusriietust, mis ei austa head tava ja sekulaarsust,» see on prantsuse riigi alustala kirjutab the Guardian.

«Ranna riietus, mis näitab religioosset kuuluvust, kuigi Prantsusmaa ja palvekohad on pideva terroristliku ohu all, tekitavad riske avalikule korrale,» seisis reeglis.

Munitsipaal teenuste juht, Thierry Migoule, ütles, et: «Me ei räägi usu sümbolite keelamisest rannast, vaid teatud riietusest, mis näitavad toetust terroristlikele liikumistele, kes on Prantsusmaaga sõjas».

Islamistlik riietus on Prantsusmaal kuum teema, ning nägu kattev loor on avalikes kohtades keelatud. Kuid religioossete sümbolite ning riietuse kandmist ei ole ära keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles