Kanter muutis oma nime Güleniks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oklahoma City Thunder keskmängija Enes Kanter (vasakul).
Oklahoma City Thunder keskmängija Enes Kanter (vasakul). Foto: Sue Ogrocki/AP

Ameerika korvpalli liiga NBA klubi Oklahoma City Thunderi keskmängija Enes Kanter ütles lahti oma perekonnast, sest toetab Türgi usujuht Fethullah Gülenit. Sotsiaalmeedias ütles ta lahti oma perekonnanimest ning kasutas nimekuju Enes Gülen.

Kanter on 24-aastane türklane, kes kolis USAsse 2009. aasta, et mängida NBAs. Ta on avaldanud avalikult oma toetust Gülenile ning on kritiseerinud Türgi president Recep Tayyip Erdogani pärast läbikukkunud riigipöördekatset.

 Kanter jäeti välja ka 2015. aasta Türgi rahvuskoondisest, sest teda seoti Güleni liikumisega. Samuti on Türgis keelatud tema Twitteri konto.

Tema isa Mehmet Kanter kirjutas Erdogani toetavale lehele Daily Sabah, et «vabandan Türgi rahva eest, et mul on selline poeg». Veel ütles ta, et poja käitumine on toonud perele pahandusi ja ta üritas poega muuta, kuid poeg ei tahtnud kuulata.

«Ma ei oleks Enest USA korvpallilaagrisse viinud, kui oleksin teadnud, et ta hakkab niimoodi käituma,» kirjutas isa.

Ajaleht väidab, et perekond ei soovinud, et Enes kannaks Kanteri perekonnanime ning see teada jõudis ka korvpalluri endani. Selle vastas mees esmaspäeval Twitteris: «täna kaotasin ma ema, isa, õed ja vennad, oma pere ja sugulased. Minu oma isa palus mul nime vahetada.»

Veel kirjutas ta, et on nõus oma ema, isa ja terve pere Güleni nimel ohverdama. «Ma loodan, et jumal võta mu elu ja annab selle Gülenile,» lisas ta.

Säutsu lõpetas korvpallur kirjutades oma nime Enes Kanter Gülen, kus Kanter oli asetatud sulgudesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles