Afganistanis hukkus juulis USA õhulöögis IS-i piirkondlik juht

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur osalemas koos Afganistani vägedega Nangarhari provintsis IS-i vastases operatsioonis.
USA sõdur osalemas koos Afganistani vägedega Nangarhari provintsis IS-i vastases operatsioonis. Foto: SIPA/Scanpix

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liider Pakistanis ja Afganistanis Hafiz Saeed hukkus juulis Afganistanis Nangarhari provintsis, teatas USA kaitseministeerium reedel.

Saeed nimetati Afganistani, Pakistani ja osa naaberriikidest katva IS-i "Khorasani provintsi" juhiks eelmisel aastal, kui osa Pakistani Talibanist vandus ustavust IS-ile.

IS-i kohaliku liidri surmanud õhulöök korraldati ajal, mil USA ja Afganistani eriväelased viisid juulis Nangarhari provintsis läbi IS-i vastaseid operatsioone, ütles Pentagoni pressiesindaja asetäitja Gordon Trowbridge.

"Sel perioodil korraldasid USA väed 26. juulil Nangarhari provintsis Achini piirkonnas õhurünnaku, mille sihtmärk oli Hafiz Saeed Khan, Islamiriigi emiir Levant-Khorasanis," lausus ta.

Õhulöögi üksikasju ei ole teada, ent üks Ühendriikide ametiisik ütles BBC-le, et Saeed hukkus droonirünnakus.

Saeedi hukkumine on IS-ile hoop ajal, mil rühmitus üritab end Pakistanis ja Afganistanis tõsiseltvõetava jõuna kehtestada.

Afganistani võimud arvasid seni, et Saeed hukkus 2015. aasta juulis korraldatud õhurünnakus Afganistani Nangarhari provintsis, kui USA droon võttis sihikule kümned IS-iga seotud võitlejad.

Kuus kuud varem sai Afganistanis surma Abdul Rauf Khadim, keda peeti IS-i tähtsuselt teiseks meheks riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles