Briti valitsus lubas katta Brexiti järel EL-i toetuste äralangemise

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip Hammond.
Philip Hammond. Foto: SCANPIX

Briti valitsus lubas laupäeval tagada Euroopa Liidust lahkumise järel ühenduse toetussummade ulatuses rahastuse jätkumise põllumeestele, ülikoolidele ja taristuprojektidele.

Briti valitsus võib selleks teha lisakulutusi 4,5 miljardi naela (5,2 miljardi euro) väärtuses aastas, ütles rahandusminister Philip Hammond.

Valitsuse otsus puudutab EL-i põllumajandusfonde kuni 2020. aastani, enne valitsuse sügisest eelarveülevaadet allkirjastatud investeerimisprojekte ning Euroopa Komisjoni teadus- ja innovatsiooniprogrammi Horizon 2020 raames Briti ülikoolidele antud teadustoetusi.

"Me tunnistame, et paljud organisatsioonid Ühendkuningriigis, mis on EL-i rahastuse saajad või ootavad rahastuse saamist, tahavad kindlust rahavoogude osas," ütles Hammond avalduses. "Seetõttu kinnitan, et rahandusministeerium garanteerib enne sügisest eelarveülevaadet allkirjastatud struktuuri- ja investeerimisprojektide ja enne meie lahkumist kinnitatud Horizoni teadusrahastuse pärast meie lahkumist EL-ist." 

Tema sõnul katab valitsus EL-i toetuste ulatuses põllumajanduse rahastamise 2020. aastani, et pakkuda riigis tähtsat rolli etendavale põllumajanduskogukonnale kindlustunnet.

Valitsuskulutused sõltuvad fondidele esitatavate taotluste tasemest ja sellest, millal Suurbritannia EL-ist lahkub. Valitsus on öelnud, et ei teavita EL-i lahkumisest enne uut aastat.

"Me prognoosime kulutusi umbes 4,5 miljardi tasemel aastas," ütles Hammond.

Briti valijad otsustasid 23. juuni referendumil EL-ist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles