Tai võimud peavad jahti pommiplahvatuste korraldajatele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Tai võimud peavad endiselt jahti isikutele, keda kahtlustatakse pommiplahvatuste korraldamises populaarsetes puhkuselinnades.

Tai viiest lõunaprovintsis plahvatas üleeile õhtul ja eile hommikul 11 väikest pommi. Surma sai neli kohalikku elanikku, vigastatuid on üle 30, nende hulgas ka välisturiste.

Plahvatused on andnud tõsise hoobi turismitööstusele, sest need toimusid puhkusepiirkondades Hua Hini linnas ja Phuketi saarel.

Koordineeritud rünnaku eest ei ole keegi vastutust võtnud, kuid Tai politsei välistab rahvusvahelise terrorismi ja on veendnud, et tegu on kohaliku sabotaažiga.

«Me oleme kindlad, et selle taga on võrgustik, mida juhib üks organisaator,» ütles politseiülema asetäitja Ponsapat Pongcharoen, lisades, et kedagi veel kinni peetud ei ole.

«Teo motiiv ei ole ikka veel selge,» sõnas ta, kuid rõhutas, et riigi lõunaosas toimuva moslemimässuga ei ole see seotud.

Tai lõunapiirkondades on viimastel aastatel aset leidnud mitmeid pommirünnakuid, kuid turismikeskustes on need olnud haruldased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles