Islamiriik vabastas Süürias sadu tsiviilisikuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Islamiriik on vabastanud sadu tsiviilisikuid, keda äärmusliikumine Põhja-Süürias taganedes inimkilbina kasutas, teatas USA toetatav koalitsioon täna.

Süüria Demokraatlike Vägede allika sõnul võtsid džihadistid eelmisel nädalal Manbiji linnast taganedes osad tsiviilisikuid pantvangi. Mõndadel vangistatutel õnnestus põgendeda, ülejäänud vabastati.

Süüria inimõiguste vaatluskeskus on väiteid kinnitanud.

Araabia-kurdi allianss SDF tõrjus suure osa IS-i võitlejatest eelmisel nädalal Manbijist välja, kuid mõned džihadistid jäid linna.

Manbijist taandudes võtsid džihadistid kaasa umbes 2000 tsiviilisikut, ütles SDF eile.

"Inimeste hulgas, kelle IS kaasa võttis, on neid, keda kasutati inimkilbiks, aga ka palju selliseid, kes lahkusid SDF-i kättemaksu hirmus vabatahtlikult," ütles vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

Mitmes Süüria ja Iraagi piirkonnas taganema löödud IS on lisaks inimkilpidele kasutanud vaenlase pealetungi aeglustamiseks ka pommiautosid ja enesetapurünnakuid.

Vaatluskeskuse andmetel on lahingus Manbiji ja selle ümbruse alade pärast surma saanud 437 tsiviilelanikku, nende hulgas üle 100 lapse.

SDF on kaotanud lahingutes umbes 300 inimest, IS üle 1000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles