Tagasisaadetavate migrantide hulk Austria-Itaalia piiril kasvab (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Austria politsei väitel on toimunud järjekindel tõus Itaaliast Austriasse liikuvate põgenike arvus, vahendab The Local.

Tirooli politseiülema Helmut Tomaci sõnul peetakse igapäevaselt Brenneri kurus Austria-Itaalia piiril kinni umbes 40-50 migranti. Seda on oluliselt rohkem võrreldes maikuu keskmiselt kümne kinnipeetuga päevas.

Kuigi Tirooli kuberner Günther Platter rõhutas, et paanikaks ei ole mingit põhjust, sõnas ta, et arvestades põgenikesituatsiooni Itaalias, on valve suurendamise vajalikkus tõenäoline.

Platteri kommentaar on kaudselt seotud ka kaootilise intsidendiga, kus ligi 200 inimest üritas ujuda Itaaliast Prantsusmaale, kust nad Lõuna-Itaaliasse tagasi saadeti. Lisaks on sajad põgenikud jäänud lõksu Como linna Itaalias, kui Šveits neile enda piirid sulges.

Peale Lääne-Balkani põgenikekoridori sulgumist ja EL-i põgenikelepet, kus Türgi on nõustunud Kreeka tagasisaadetavad põgenikud vastu võtma, on kasvanud Itaalia-suunaline migrantide tulv.

Platter sõnas, et kui Prantsusmaa ja Šveits peaks oma piirid sulgema, langeb kogu surve Austriale, eriti Tiroolile. «Me ei saa juhtida oma riiki avasilmi vastuvõetamatusse olukorda,» sõnas Tirooli kuberner.

Saksamaal avaldatud andmed näitavad, et tuhanded migrandid on jäänud Austriasse peale seda, kui Saksamaa nad tagasi saatis. Selle aasta esimeses pooles on Saksamaa tagasi saatnud väidetavalt 10 600 varjupaigataotlejat. Seda on oluliselt rohkem, kui eelmise aasta koondarv 8900 inimest.

Ajalehe Die Presse andmetel üritavad paljud tagasisaadetutest piiri korduvalt ületada või valivad lõpuks illegaalsete ja dokumenteerimata migrantide elu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles