Gruusia loobub relvastumisest ja asub majandust tugevdama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili.
Gruusia president Mihheil Saakašvili. Foto: AP / Scanpix

Gruusia ei kavatse lähemal ajal relvastust sisse osta, vaid suunab raha hoopis majanduse tugevdamisele, teatas president Mihheil Saakašvili tänasel kohtumisel relvajõudude ühendatud staabi juhtidega.

Ühtlasi tegi president teatavaks ühendatud staabi juhtkonnas toimunud kaadrimuudatused, mis puudutasid staabi ülema asetäitjaid ja mõnede teenistuste ülemaid, teatas Interfax.

«Me ergutame neid, kes end Vene agressiooni ajal silma paistsid,» ütles Saakašvili.

Ent sõjategevus tõi tema sõnul välja ka kaitsesüsteemi nõrgad kohad.

«Reservväelaste süsteem ei hakanud tööle ning see on rahvuskaardi süü, seepärast otsustasime rahvuskaardi komandöri David Aptsiauri ametist vabastada. Ilmselt vajab reservistide süsteem ümbervaatamist,» sõnas president.

Kiiduväärseks pidas ta seda, et Gruusia armee suutis sõjategevuse käigus «säilitada absoluutse enamuse relvastusest ja laskemoonast».

«Me jätkame armee ülesehitamist, sest on ülimalt reaalne, et seekordne Venemaa agressioon ei jää viimaseks,» ütles Saakašvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles