Hofer: keelustame Austrias burkad ja peatame kõnelused Türgiga (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norbert Hofer.
Norbert Hofer. Foto: AP/Scanpix

Austria parempoolne presidendikandidaat Norbert Hofer on teinud oma kampaanias avalöögi, sõnades intervjuus, et soovib keelustada riigis burkade kandmise ja lõpetada Türgi liitumiskõnelused EL-iga.

Täna Austria meedias avaldatud intervjuus rõhutas Austria Vabaduspartei liider oma seisukohti mitmetel teemadel, muuseas ka burkade keelustamise ja Türgiga kõneluste peatamise osas.

Hofer toetab Türgiga kõneluste peatamist, kuid läheb veel kaugemale, sõnades, et kui Türgi peaks EL-iga liituma või kui EL ei võta ette reforme, et oma liikmesriikidele rohkem vabadust anda, toetaks ta Austria lahkumist Liidu institutsioonidest.

Peale rünnakuid naaberriikides on Hofer praeguse seisuga 2. oktoobril ootavateks valimisteks juhtpositsioonil. Küsides, kas ta on võidus kindel, vastas Hofer: «Ma ei ole kindel, kas ma võidan. Aga ma olen optimistlik ja elujaatav inimene, ja loodan, et kõik lõpeb hästi.»

Hofer on nõudnud uurimuse alustamist Türgi diasporaa kohta Austrias, kuna riigipöördekatse-järgsetele meeleavaldustele kogunes Viinis tänavatele üle 5000 meeleavaldaja. Eriti on Hofer mures selle üle, kui paljud neist inimestest on topeltkodakondsed, mis on Austrias ebaseaduslik.

Rääkides Saksa diskussioonist religioosse riietuse keelustamise osas, vastas Hofer, et see oleks mõistlik.

«Jah, ma arvan, et keeld oleks mõistlik. asi ei ole selles, et keegi ütleb, et tahab tulla Austriasse ja ei tohi oma burkat kanda. Inimesed peavad teadma juba enne riiki tulekut, et meil on burkakeeld ja otsustama seejärel, kas nad üldse tahavad siia tulla,» sõnas Hofer.

Enda oponenti Alexander Van der Bellenit kirjeldas ta kui rohelist ja endist kommunisti, sõnades enda kohta, et on liberaal.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles