Kongo DV idaosas on tapetud 30 tsiviilelanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kongo Demokraatliku Vabariigi idaosas, kus vägivald ei ole vaibunud alates 2014. aastast, on arvatavad mässulised tapnud 30 tsiviilelanikku, ütles sõjaväe esindaja täna.

Beni linnas öösel aset leidnud veresaunas kahtlustatakse Ugandast pärit osaliselt islamistlikku relvarühmitust Demokraatlikud Liitlasväed (ADF), teatas armee pressiesindaja Mak Azuray. «Me just leidsime nende laibad,» sõnas mees.

Beni asub Põhja-Kivu provintsis, kus ADF on varemgi rünnakuid teinud. Alates 2014. aasta oktoobrist on just Beni piirkonnas aset leidnud mitu veretööd, näiteks raiuti mais surnuks 16 külaelanikku.

Kongo DV idaosas juba üle 20 aasta tegutsenud rühmitust kahtlustatakse sidemetes kuritegelike võrgustikega, mis rahastavad end inimröövide, salakaubaveo ja metsavargustega.

Põhja-Kivu provintsis tegutseb kümneid relvarühmitusi, kuid tsiviilelanikkonna kallal vägivalla tarvitamises süüdistatakse ka valitsusvägesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles