Liibüa hoiatab ISi terrorirakukese eest Milanos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Liibüa võimud on hoiatanud äärmusrühmituse Islamiriik (IS) rakukese eest Milano piirkonnas, millel on sidemeid ühe rühmituse lahinguis karastunud veteraniga, vahendas Itaalia meedia täna.

Islamiriigi kohalolust Itaalias saadi teada sel nädalal Liibüas Sirte linnas valitsusvägede kätte langenud ISi peakorterist leitud dokumentidest.

Sealsed ISi liikmed on seotud 47-aastase tuneeslase Abu Nassimiga, kes elas noorena aastaid Itaalias, võitles hiljem Afganistanis ja Süürias ning sai seejärel ISi komandöriks Liibüas.

Nüüd kardetakse, et Sirtest välja löödud ISi võitlejad võivad tulla põgenikepaatidega üle Vahemere ja hakata Itaalias terrorirünnakuid korraldama.

Itaalia julgeolekuteenistused on viidud puhkusehooaja haripunktis kõrgendatud valmidusse ja siseminister Angelino Alfano on andnud korralduse kiirendada džihadistlikus meelsuses kahtlustatavate väljasaatmist.

Alfano teatas eile õhtul, et andis korralduse saata riigist välja tuneeslasest imaam Hosni Hachemi Ben Hassem, kes tegutses Puglias Andria mošees.

Imaam vabanes džihadistide värbamise süüdistusest, kuid rassiviha õhutamise põhjusel oli ta siiski sunnitud riigist lahkuma. Ta on üheksas imaam, kes alates 2015. aastast Itaaliast välja saadetakse. Alfano sõnul on sellega suudetud terroriohtu vähendada.

Paremtsentristist siseminister on allkirjastanud eelmise aasta algusest saadik 109 väljasaatmisotsust, 43 neist sel aastal.

Tuneesia kahtlustab Abu Nassimi seotuses Bardo muuseumi rünnakuga 2015. aasta märtsis, milles lasti maha 21 turisti ja politseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles