Egiptuse vanglatest põgenes tuhandeid vange

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Egiptuse armee tankidel.
Meeleavaldajad Egiptuse armee tankidel. Foto: SCANPIX

Egiptuses kestavad juba kuuendat päeva rahutused, milles on hukkunud üle saja inimese. Segadust kasutasid ära ka mitme vangla asukad, kes kinnipidamisasutustest põgenesid.

Pealinna Kairo kesklinnas asuvale Tahriri väljakule on taas kogunenud tuhanded inimesed, kes nõuavad riiki ligi 30 aastat valitsenud presidendi Hosni Mubaraki tagasiastumist. Vaatamata komandanditunnile juba öösel kogunenud demonstrante jälgivad sõjaväelased ning väljaku lähedal on näha ka raskerelvastust, vahendas uudisteagentuur AFP.

Vägivalla ohtu suurendab ka asjaolu, et politseid pole Kairo linnatänavatel märgata ning linna põhjaosas asuvast Wadi Natruni vanglast põgenes ööl vastu tänast tuhandeid süüdimõistetuid. Ühe julgeolekuallika sõnul oli vanglas hulgaliselt poliitvange ja põgenemiskatsel hukkus vähemalt kaheksa kinnipeetavat.

Telegraph.co.uk viitas aga Egiptuse julgeolekuallikatele, kelle kinnitusel põgenesid vangid ööl vastu tänast koguni neljast vanglast. Väidetavalt tulid vange vabastama relvastatud jõugud, kes pidasid vangivalvuritega tulevahetust.

Rüüstamishirmus on paljud egiptlased formeerinud marodööride vastaseid omakaitseüksuseid, et kaitsta oma vara segadust ärakasutatavate kurjategijate eest.

Arstide sõnul on rahutustes hukkunud vähemalt 102 inimest, võimude teatel on see number mõnevõrra väiksem. Hinnganguliselt 2000 inimest on saanud viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles