Süüria ja Türgi piiril sai plahvatuses surma 15 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee Atmehi lähedal, kus asub ka suur pagulaslaager.
Tee Atmehi lähedal, kus asub ka suur pagulaslaager. Foto: Hussein Malla/AP

Süüria ja Türgi piiril kärgatas pühapäeval plahvatus opositsioonivõitlejaid vedanud bussis, surma sai 15 ja vigastada 25 inimest, teatasid inimõiguslased.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel tungis bussi enesetaputerrorist, kes õhkis oma pommivöö.

Rünnak leidis aset Atmehi piiripunkti juures, mida mässulised kasutavad muu hulgas relvade ületoomiseks.

Ohvrite hulga kohta liiguvad erinevad andmed. Idlibis elava meediaaktivisti kinnitusel sai surma koguni 40 inimest, kuid esialgu pole nii suur ohvrite arv muudest allikatest kinnitust leidnud.

Süüria režiimi ja Venemaa sõjalennukid tegid pühapäeval terve seeria õhulööke Süüria põhjaosas asuva Idlibi ümbruses, surma sai vähemalt paarkümmend inimest. Vaatluskeskuse teatel olid rünnakute sihtmärgiks islamistlikest rühmitustest koosneva Vallutusarmee positsioonid. Mässuliste koalitsiooni kuulub ka Al-Qaedaga seotud Al-Nusra Rinne, kelle käes on peaaegu terve Idlibi provints.

Süüria loodeosas asuvas Aleppo linnas ja selle ümbruses sai päev varem õhulöökides ja mürsurünnakutes surma vähemalt 51 tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles