Prantsuse kohus ei vabastanud vanglast naist, kes sai presidendilt armu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacqueline Sauvage`i advokaadid Janine Bonaggiunta (vasakul) ja Nathalie Tomasini (paremal)
Jacqueline Sauvage`i advokaadid Janine Bonaggiunta (vasakul) ja Nathalie Tomasini (paremal) Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus keeldus vanglast vabastamast naist, kes pandi trellide taha oma vägivaldse abikaasa tapmise pärast. Samas andis president François Hollande talle armu.

President Hollande andis Jacqueline Sauvage`ile, kes tappis oma mehe Norbert Marot` 2012. aastal, armu juba selle aasta jaanuaris, edastab The Local.

Marot` puhul oli tegemist vägivaldse alkohoolikuga, kes vägistas nii naist kui naise tütreid.

Kohus määras 2014. aastal Sauvage`ile  mehe mõrvamise eest kümne aasta pikkuse vanglakaristuse. Ta tulistas abikaasat kolm korda selga pärast seda kui nende poeg end üles poos.

Rohkem kui 400 000 inimest andis allkirja petitsioonile, milles nõutakse 68-aastase Sauvage`i vabastamist, kuna ta pani oma teo toime julma koduvägivalla tõttu.

Sauvage`ist on saanud Prantsusmaal koduvägivalla ohvrite sümbol.

Sauvage`i advokaadid Nathalie Tomasini ja Janine Bonaggiunta sõnasid, et nad on Meluni kohtu otsuses pettunud, sest kohus ei võimaldanud nende kliendile tingimisi karistust.

Advokaatide teatel põhjendas kohus naise mittevabastamist sellega, et ta asub taas elama oma elukohta, kus teda nähakse ohvrina, mitte mõrvarina ja meedia kasutab seda ära.

Mitmed feministide grupeeringud nimetasid kohtu otsust patriarhaalseks ja teatasid, et on palju naisi, kes kannatavad koduvägivalla all.

Prantsusmaal on toimunud mitmeid meeleavaldusi Jacqueline Sauvage`i vabastamise toetuseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles