Rootsi suursaadik kutsuti Türgi arvustamise pärast vaibale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi välisminister Margot Wallström.
Rootsi välisminister Margot Wallström. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi välisministeerium kutsus täna seoses Rootsi välisministri säutsuga välja Stockholmi suursaadiku Ankaras, teatas Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu.

Rootsi välisminister Margot Wallström väitis oma ametlikul Twitteri-kontol, et Türgi kohtu hiljutine otsus legaliseeris riigis seksuaalvahekorra alaealistega.

«On skandaalne, et välisminister teeb säärase Twitteri-postituse väärinfo või spekulatsioonide põhjal,» sõnas Çavuşoğlu suursaadiku väljakutsumisest teatades ja nimetas säutsu vastuvõetamatuks.

«Välisminister ei tohiks valetada ega võtta Türgit süüdistavat hoiakut,» lisas minister. «Kriitika on tervitatav, kuid antud juhul on tegu vale ja laimuga.»

Wallström märkis Twitteri-postituses pärast Türgi konstitutsioonikohtu hiljutist vastuolulist otsust, et Türgi otsus lubada seksuaalsuhteid alla 15-aastastega tuleb üle vaadata.

Türgi konstitutsioonikohus tühistas alama astme kohtu esildise tõttu juulis sätte, mis karistas seksuaalse väärkohtlemisena kõiki alla 15-aastaste lastega seotud seksuaalakte. Kohus andis parlamendile muudatuse seadusse viimiseks aega kuus kuud.

Seksuaalelu alustamise legaalne vanus Türgis on endiselt 18 aastat.

Çavuşoğlu sõnul on Türgi valitsus võitluses lasteahistamisega otsusekindel ning justiitsministeerium töötab uute reeglite kallal.

Türgi asepeaminister Mehmet Şimşek ütles Twitteris Wallströmile: «Te olete selgelt halvasti informeeritud. Sellist jaburust Türgis ei ole. Palun korrigeerige oma väiteid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles