Lõuna-Venemaal tegid võimud kahjutuks võimsad lõhkekehad

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB võitlejad Dagestanis.
FSB võitlejad Dagestanis. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis tegid võimud kahjutuks kaks võimsat pommi, teatas Vene terrorismivastane komitee.

Lõhkekehad leiti Kaspia mere idarannikul asuvast Izberbaši linnast. Ekspertide hinnangul oli ühe lõhkekeha võimsuseks kümme ja teisel 15 kilogrammi trotüüli, vahendas RIA Novosti.

Venemaal tekitab jätkuvalt tõsist muret rünnakute sagenemine Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu. Ka esmaspäeval Moskva Domodedovo lennujaamas aset leidnud terrorirünnakus süüdistavad võimud Põhja-Kaukaasia päritolu terroriste.

Sarnaselt oma naabritele on Dagestan valdavalt islamiusuline piirkond, kus rünnakud võimude vastu on sagedased ning Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles