Punane Rist: Aleppo lahing on üks kaasaja rängemaid linnakonflikte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu Aleppos. Foto on tehtud täna, 15. augustil.
Elu Aleppos. Foto on tehtud täna, 15. augustil. Foto: SCANPIX

Süüria suuruselt teise linna Aleppo pärast peetav lahing on üks kaasaja rängemaid relvakonflikte linnapiirkonnas, teatas Rahvusvahelise Punase Risti Komitee esmaspäeval.

«See on kahtlusteta üks kaasaja laastavamaid linnapiirkonna konflikte,» ütles komitee direktor Peter Maurer avalduses, mõistes sõjategevuse põhjustatud tohutud inimkannatused hukka.

Alates 2012. aastast valitsusvägede ja ülestõusnute vahel jagatud Aleppo pärast on viimastel kuudel käinud äge sõjategevus. Maureri sõnul on tapetud sadu inimesi, lugematu arv saanud viga ning kümned tuhanded jäänud abita lõksu.

«Mitte keegi ei saa mitte kuskil end turvaliselt tunda. Suurtükituli on katkematu ning tulejoonel on elamud, koolid ja haiglad. Inimesed elavad hirmuseisundis,» lausus ta.

Maureri sõnul on sõjategevus jätnud lastesse sügava trauma. «Kannatuste ulatus on tohutu. Aleppo sõjategevuse hind on inimeste jaoks liiga kõrge. Kutsume kõiki osapooli peatama hävitustööd, valimatuid rünnakuid ja tapmist.» 

Valitsusväed võtsid juulis ülestõusnute käes olevat linnaosad piiramisrõngasse, ent ülestõusnutel õnnestus see hiljuti murda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles