Pentagon: viisteist Guantanamo vangi viidi AÜE-sse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp Guantanamo vangilaagris.
USA lipp Guantanamo vangilaagris. Foto: SCANPIX

Viisteist Guantanamo vangla kinnipeetavat on toimetatud Araabia Ühendemiraatidesse, teatas esmaspäeval Pentagon viimaste aastate suurimast taolisest sammust.

"Ühendriigid on tänulikud Araabia Ühendemiraatide valitsusele selle humanitaaržesti ja soovi eest toetada USA jõupingutusi Guantanamo Bay kinnipidamisasutuse sulgemiseks," seisab Pentagoni avalduses.

Nüüd on Guantanamo vanglasse jäänud ühtekokku veel 61 kinnipeetavat. Pärast 2001. aasta 11. septembri rünnakuid on sellest vanglast ühtekokku läbi käinud 780 vangi.

Anonüümsust palunud välisministeeriumi ametniku sõnul oli 12 meestest pärit Jeemenist ja kolm Afganistanist.

Pärast üleviimist endised kinnipeetavad enamasti vabastatakse, ent jäetakse järelevalve alla ning kohustatakse läbima rehabilitatsiooniprogrammi.

Amnesty International tervitas seda teadet märgina, et president Barack Obama suhtub tõsiselt lubadusse see vastuoluline rajatis enne ametist lahkumist sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles