Bangladesh leinab surnud elevanti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indiast Bangladeshi vantsinud elevant.
Indiast Bangladeshi vantsinud elevant. Foto: AP/ Scanpix

Elevant, kes vantsis üksinda vähemalt 1700 kilomeetrit Indiast Bangladeshi, suri, vahendab AFP.

Elevandi eraldasid karjast veetulvad ja ürituses oma karja juurde tagasi jõuda reisis ta vähemalt 1700 kilomeetrit Indiast Bangladeshi. Üleelamistest vaevatud elevandi uhtusid Bangladeshi lõpuks veetulvad, misjärel päästjad endast parima andsid, et looma turgutada.

Teda üritati kolm korda uinutada ja kohalikku safariparki viia.  Kui see lõpuks õnnestus, paigutati ta sealsele põllule, kus elevandile manustati suurel hulgal soolalahust, et aidata tal taastuda. Kahjuks oli loom liiga nõrk ja väsinud.

«Elevant suri umbes kella nelja ajal hommikul,» teatas Bangladeshi eluslooduse peakonservaator Ashit Ranjan Paul AFP-le.

«Me andsime endast parima, et looma päästa. Ta oli siia saabumisest alates veterinaaride, hooldajate ja isegi politseinike pideva jälgimise all. Sellest hoolimata ta suri,» lisas Paul.

Kohalik meedia süüdistab looma surmas tema mitmekordset uinutamist, mis meedia väitel muutis elevandi nii nõrgaks, et ta ei suutnud jalul seista. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles