Venemaa ja Armeenia loovad ühisväerühma (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia sõdurid Venemaal õppustel.
Armeenia sõdurid Venemaal õppustel. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa ja Armeenia on lõpetamas läbirääkimisi kahe riigi ühise väerühma loomiseks, ütles Vene asekaitseminister Anatoli Antonov ajakirjanikele kaitseministrite läbirääkimiste tulemuste kohta.

Vene kaitseminister Sergei Šoigu ja Armeenia kaitseminister Seiran Oganjan kirjutasid läbirääkimiste käigus alla Vene-Armeenia ühisväerühma huvides piirkonna radiatsiooni-, keemia- ja bioloogilise seire kokkuleppele.

«See võimaldab panna täpselt paika valdkonna ühistegevus ja varustada väerühma õigeaegselt vajaliku teabega,» märkis Antonov.

Ta rõhutas seejuures, et Vene kaitseametkonnas peetakse Armeeniat oma liitlaseks ja võtmepartneriks Kaukaasias.

Antonovi sõnutsi on Venemaa ja Armeenia vahel sõlmitud üle 50 sõjalise kokkuleppe ja lepingu ning töö õigusliku aluse kallal jätkub.

«Valmis on julgeolekuvaldkonna otsuste vastuvõtmise mehhanismid ja need toimivad juba tõhusalt, käib ühine sõjaline planeerimine,» märkis asekaitseminister.

Täna peetakse Jerevanis KJLO kaitseministrite kohtumine. Armeenia on Venemaa lähedane liitlane ja riigis asuvad Vene sõjaväebaasid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles