ISIS tappis Iraagis Jordaania piiri lähistel üheksa piirivalvurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi julgeolekuväed
Iraagi julgeolekuväed Foto: AFP/SCANPIX

ISISe võitlejad ründasid täna Jordaania piiri lähistel Iraagi piirivalvurite baasi, tappes üheksa piirivalvurit, ütlesid sõjaväelased.

Iraagi Anbari provintsis lääneosas varahommikul korraldatud rünnak hõlmas tuld miinipildujatest ja piirivalvurite ning pühasõdalaste kokkupõrkeid Rutba lähistel. Rutba on viimane linn kõrbeteel enne Trebili piiripunkti Iraagi-Jordaania piiril.

«ISISe jõukude elemendid ründasid piirivalve teist rügementi, mis asub Rutba ja Trebili vahelisel maanteel. Kokkupõrked kestsid mitu tundi,» ütles piirivalvekolonel. 

Iraagi ühendväejuhatus, mis koordineerib riigi julgeolekujõudude võitlust ISISe vastu, teatas üheksast hukkunust, kellest kaheksa olid piirivalvurid ja üks tsiviilisik.

Koloneli sõnul sai 17 piirivalvurit rünnakus haavata.

«Mitu ISISe võitlejat sai samuti surma ja nad olid sunnitud taanduma. Sellest saadik on baas olnud piirivalve kontrolli all,» lausus ohvitser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles