Saksa politsei vahistas Müncheni tulistajat relvaga varustanud mehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunute mälestamine ostukeskuse juures, kus Ali David Sonboly tappis üheksa inimest
Hukkunute mälestamine ostukeskuse juures, kus Ali David Sonboly tappis üheksa inimest Foto: SCANPIX

Saksa politsei vahistas teisipäeval mehe, kes arvatavasti varustas Müncheni kaubanduskeskuses üheksa inimest tapnud noormeest relva ja laskemoonaga, teatasid prokurörid.

Politsei jõudis 31-aastase sakslasest kahtlusaluse jälile, uurides kaht Müncheni vahejuhtumiga mitte seotud ebaseaduslikku relvatehingut.

Uurijad korraldasid libatehingu, et osta kahtlusaluselt automaadi, püstoli ja laskemoona. Mees ise reklaamis ostjana esinenud politseinikule, et oli varustanud Müncheni tulistajat Glock 17 püstoli ja laskemoonaga.

Mees vahistati, kui ta andis valeostu käigus politseinikule üle haavlipüssi.

Saksa-Iraani kodakondsusega 18-aastane David Ali Sonboly tappis 22. juulil Müncheni kaubanduskeskuses üheksa inimest. Haavata sai 16 inimest. Juhtunuga seoses on vahistatud ka Sonboly Afganistani päritolu teismeline sõber.

Neli päeva varem haavas 17-aastane afgaanist pagulane kirverünnakus raskelt viit inimest. Kaks päeva hiljem tabasid Saksamaad matšeeterünnak, mis nõudis ühe inimelu, ja enesetapurünnak, milles sai kannatada tosin inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles