Pildid ja video: Mehhiko narkoparuni Joaquin «El Chapo» Guzmani poeg rööviti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko prokuratuuri teatel rööviti Sinaloa narkokartelli juhtinud bossi Joaquin «El Chapo» Guzmani poeg Jalisco osariigis Puerto Vallarta  La Leche restoranist.

Mehhiko politsei teatel viidi 29-aastane Jesus Alfredo Guzman Salazar koos veel mõne inimesega kaasa sel esmapäeva öösel, edastab cnn.com

Korrakaitsjate arvates on need inimröövid seotud narkokartellide omavaheliste arveteõiendamistega.

Politsei käivitas inimröövi tõttu ulatusliku politseioperatsiooni nii Puerto Vallartas kui selle ümbruses.

Jalisco prokuröride andmetel saabusid  kurjategijad Puerto Vallarta restorani juurde öisel ajal tänavamaasturites, millega röövitud  minema sõidutati.

Prokurör Eduardo Almaguer sõnas pressikonverentsil, et kõik viitab narkokartellide tegevusele, kuid veel ei ole teada, milliste kartellidega tegemist on.

Mehhiko narkoekspertide hinnangul on Sinaloa kartelli rivaaliks Jalisco kartell, mille liikmetele ei meeldi, et Sinaload asus juhtima El Chapo poeg.

Joaquin Guzman kannab narkokuritegude eest vanglakaristust ning Mehhiko võimud peaksid ta mingil ajal loovutama USA-le, kus ta uuesti kohtu alla antakse, kuna teda süüdistatakse seal mitmes mõrvas.

Guzman jõudis viimati rahvusvahelisse meediasse möödunud aastal, kui ta põgenes juulis Altiplano vanglast, Mehhiko võimud tabasid ta 2016. aasta jaanuaris.

Guzman põgenes vanglast ka 2001. aastal ja tal õnnestus end peita kuni 2014. aasta veebruarini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles