Talibanist eraldunud rühmitus valis uue juhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibanist lahkulööjate kogunemise ajal Zabulis on rühmituse enda võitlejad võtnud sisse kaitsepositsiooni.
Talibanist lahkulööjate kogunemise ajal Zabulis on rühmituse enda võitlejad võtnud sisse kaitsepositsiooni. Foto: Mirwais Khan/AP/Scanpix

Äärmusliikumisest Taliban lahku löönud Afganistani rühmitus määras oma uueks juhiks möödunud aastal lahingus võistlejatega surma saanud juhi sugulase.

Mulla Emdadullah Mansoor nimetati esmaspäeval riigi lõunaosas Zabuli provintsis rühmituse Mahaaz-e-Dadullah' koosolekul selle uueks juhiks. Koosolekust võtsid osa hõimuvanemad ja usujuhid ning rühmituse kohalikud komandörid.

Emdadullah Mansoor on eelmisel aastal Zabuli provintsi Khak-e-Afghani piirkonnas lahingus Talibaniga surma saanud mulla Mansoor Dadullah' vennapoeg.

"Ma olen nõus neid mehi juhtima, nagu on otsustanud vaimulikud," ütles Mansoor ning tõotas võidelda võõrvägedega ja maksta kätte oma eelkäija eest.

Enne kui mulla Mansoor Dadullah Zabulis surma sai, tapeti rühmituse eelmine juht ja asutaja mulla Dadullah, kes oli samuti uue juhi onu. Arvatakse, et tema tappis üks ihukaitsjatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles