Turtšõnov: Ukraina kuulutab konflikti ägenedes välja mobilisatsiooni (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina ajateenijad.
Ukraina ajateenijad. Foto: SCANPIX

Ukraina ei saa Vene agressiooni taustal ajateenistusest loobuda ning tõsise eskalatsiooni korral rindel kuulutatakse kohe välja uus mobilisatsioon, ütles Ukraina julgeolekunõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov.

«Vajadus väljaõpetatud reservi järele on riigi säilimise jaoks liiga suur ja tähtis,» ütles Turtsõnov täna Ukraina parlamendi väljaandes Holos Ukrainõ ilmunud artiklis «Ukraina riiklik julgeolek: väljakutsed ja prioriteedid.»

Julgeolekunõukogu sekretär tõstis esile viimase kahe aasta saavutusi. «Ukraina relvajõud on varemetest üles ehitatud. Sõjavägi muudetakse järk-järgult elukutseliseks,» lausus Turtšõnov.

2016. aasta seitsme kuu jooksul on lepinguliste sõjaväelaste arv suurenenud peaaegu 40 protsenti, sõnas ta. «2016. aasta teises pooles peaksid kõik mobiliseeritud sõdurid koju naasma. Tõsise eskalatsiooni korral rindel kuulutame kohe välja uue mobilisatsiooni,» ütles Turtšõnov.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles