Saksa asekantsler näitas neonatsidele keskmist sõrme (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigmar Gabriel.
Sigmar Gabriel. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa asekantsler Sigmar Gabriel pälvis poliitiliste vastaste pahameele täna avaldatud video tõttu, mis näitab, kuidas ta eelmisel nädalal Alam-Saksa liidumaal paremäärmuslastest meeleavaldajatele keskmist sõrme näitab.

Gabriel põrkas maskides demonstrantidega kokku reedel. Nood kandsid plakatit «Reetur» ja ründasid asekantslerit tema isaga seoses.

«Mees, su isa armastas seda maad ja mida oled sina selle heaks teinud? Sa hävitad selle,» on videol kuulda ühe neonatsi süüdistust.

Saksa sotsiaaldemokraatide juht, kes on oma natsist isa tegevuse avalikult hukka mõistnud, pöördus naeratades protestijate poole ja näitas neile keskmist sõrme.

Video oli Facebooki pannud paremäärmusliku Saksamaa Rahvusdemokraatliku Partei (NPD) noorteorganisatsioon. Gabrieli erakond kinnitas, et video on ehtne.

Populistliku erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) esimees Frauke Petry kiirustas Gabrieli žesti hukka mõistma ja leidis Facebooki-postituses, et ta ei ole väärt asekantsleri kohal teenima.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles