Boko Harami röövitud koolitüdruk igatseb oma «abikaasat»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amina Ali.
Amina Ali. Foto: AP/Scanpix

Nigeerias terrorirühmitise Boko Haram poolt tunamullu Chibokis röövitud ning sel aastal põgenenud koolitüdruk kurdab – ta igatseb oma terroristist meest, kellega ta rühmitise survel abiellus. 

Amin Ali nimeline tüdruk (21) veetis vangistuses rohkem kui kaks aastat. Ta räägib, et pidi abielluma ligi aasta pärast röövimist – mehega, kes ütles enda nimeks Mohammed Hayatu. Paarike sai ka lapse.

Ali ja Hayatu põgenesid koos lapsega tänavu mais, nad leiti Nigeerias asuvast Sambisa metsast. Naine väidab, et neil õnnestus panna jooksu omal algatusel, ilma sõjaväe abita – see versioon on seatud kahtluse alla.

Hayatu rääkis uurijatele, et ka tema oli tegelikult röövitud – ent võimud võtsid ta vahi alla ja viisid edasiseks ülekuulamiseks ära. Tüdruk lausus, et tal pole aimugi oma mehe asukohast, kuid igatseb teda väga. «Tahan, et sa teaksid – mõtlen endiselt sinust. See, et me oleme lahus, ei tähenda, et oleksin su unustanud,» ütles Ali pöördumises tele-eetris.

Neiu on keeldunud kahe aasta tagusest rünnakust täpsemalt rääkimast, väites, et ta ei mäleta tol päeval juhtunut. Samas meenutab ta, et ligi aasta hoiti röövitud tüdrukuid koos – misjärel pandi nad islamistidele mehele. Kuni tänaseni on Ali ainuke röövitutest, kel õnnestunud põgeneda.

«Olge kannatlikud ja palvetage,» on tema sõnum endiselt vangis viibivaile tüdrukuile. «Nii nagu Jumal päästis mind metsast – ta päästab ka teid.»

Nigeeria on teatanud, et jätkab püüdlusi kõigi röövitud tüdrukute vabastamiseks. Arvatakse, et nende pelgupaik võibki asuda Sambisa metsas, kust leiti ka Amin Ali. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles