ISISe toetajast usujuhi mõju võib vanglas kasvada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 06/05/2011 of Anjem Choudary who is facing jail after he was convicted at the Old Bailey of drumming up support for the Islamic State terror group.
File photo dated 06/05/2011 of Anjem Choudary who is facing jail after he was convicted at the Old Bailey of drumming up support for the Islamic State terror group. Foto: Gareth Fuller/PA Wire/Press Association Images

Eile teatati briti usujuht Anjem Choudary vahistamisest. Vanglas võib tema mõju aga märtrina kasvada.

Robb Leech, kelle vend radikaliseerus pärast kohtumist Choudaryga, hoiatas, et vanglas kohtub äärmuslik usujuht noorte haavatavate inimestega, keda ta mõjutada võib. Aastateks vanglasse saadetud mehes võidakse näha märtrit, lisas Leech.

Chouday ning tema kaaslane Mohammed Mizanur Rahman mõisteti süüdi pärast seda, kui vandusid truudust ISISele. Koos avaldasid nad äärmusrühmitust toetavaid videosid.

«Probleem tema vangi minemisega on see, et seal asub palju haavatavaid noori,» ütles Leech. Ta lisas, et vanglasse minek võib olla isegi kõige hullem variant, sest seal on äärmuslasele ideede levitamiseks viljakas pinnas.

Leech avaldas 2014. aastal dokumentaalfilmi «Minu vend - terrorist», mis rääkis tema vennast Richardist, kes planeeris pärast Choudaryga kohtumisi terrorirünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles