Briti tüdruk süüdistas kättemaksuks isa vägistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«50 halli varjundi» autor E.L.James
«50 halli varjundi» autor E.L.James Foto: AP/Scanpix

Suurbritannias andis tütar kohtusse oma isa, keda süüdistas vägistamises. Selgus aga, et tegelikult midagi ei juhtunud ja neiu elav fantaasia oli ammutanud ainest erootilisest menuraamatust «Viiskümmend halli varjundit».  

Tüdruk väitis, et isa oli teda kuue aasta jooksul korduvalt vägistanud – isal polnud muud kaitset kui kõike lihtsalt eitada. Kahtlus tekkis esmalt mehe advokaadis Cathy McCulloch`is: neiu kasutas oma ütlustes väljendeid, mis tundusid tema ea kohta liiga küpsed. Samuti kirjeldas ta mitte ainult oma isa väidetavat vägivalda, vaid ka omaenda tundeid selle ajal.

Veel meenus advokaadile, et esimest korda oma kliendiga kohtudes nimetas isa oma tütre lemmikraamatuna E.L. James`i teost «Viiskümmend halli varjundit».

McCulloch hankis endalegi raamatu, asus seda uurima ning avastas rohkelt sarnasusi väljamõeldiste ning oma kliendi tütre ütluste vahel. Ta leidis kokku 17 juhust, mille tüdruk näis olevat võtnud otse raamatust. Järgmisel päeval, pärast tunde kestnud ristküsitlust, andis tüdruk lõpuks alla.

«Ta murdus äkitselt ja ütles, et mul on täiesti õigus,» rääkis advokaat. «Ta mõtles kogu asja välja, sest oli oma isa peale vihane ja tahtis anda talle õppetundi.» Isa olevat tütre meelest liiga range ja «rikkuvat tema elu».

Kõik süüdistused mehe vastu tühistati, kohtuniku sõnul polevat tal veel kunagi varem oma praktikas midagi sellist ette tulnud. Isikukaitse huvides keeldus McMulloch täpsustamast nii asjaosaliste nimesid kui piirkonda, kus protsess toimus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles